top of page
  • Writer's pictureGeorgios Polychronidis

Στο πάρκο Άγριας Ζωής του Aurach, Kitzbühel

Updated: Nov 3, 2021


Wildpark Aurach, Kitzbühel
Wildpark Aurach, Kitzbühel

Πολλές φορές το ίδιο μέρος όταν το επισκεφτείς δεύτερη φορά, υπό διαφορετικές συνθήκες, μπορεί να σε αφήσει πάλι με νέες υπέροχες αναμνήσεις και εμπειρίες. Ήταν έγκυος η Τάνια πριν δύο χρόνια όταν και επισκεφτήκαμε το Πάρκο Άγριας Ζωής στο Άουραχ, δίπλα στο Κίτσμπουελ. Η επίσκεψη μας ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και ενθουσιαστήκαμε από το μέρος, τη θέα, το φαγητό στο εστιατόριο του πάρκου και φυσικά τα ζώα.


Παραδοσιακή κατοικία στην είσοδο του Πάρκου
Παραδοσιακή κατοικία στην είσοδο του Πάρκου

Δύο χρόνια μετά, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε με τον μικρό μας Κωνσταντίνο. Δεκαέξι μηνών πλέον, και με αρκετή όρεξη για περπάτημα, πιστέψαμε ότι ήταν μια καλή ιδέα να τον πάμε στο πάρκο. Άλλωστε από την προηγούμενη μας επίσκεψη θυμόμασταν ότι είχε αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά.


Κουκουβάγιες Wildpark Aurach
Κουκουβάγιες | Wildpark Aurach

Φυσικά δεν περπατήσαμε όλη την διαδρομή του πάρκου που διαρκεί 45 λεπτά, αλλά αφήσαμε τον Κωνσταντίνο να επιλέξει τα σημεία που θα επισκεφτούμε. Η εμπειρία να βλέπουμε τον μικρό μας όπως και άλλα παιδάκια να χαϊδεύουν τα κατσικάκια και να περιφέρονται στον τριγύρω χώρο χαρούμενα και ευτυχισμένα ήταν σίγουρα ξεχωριστή.

Είναι υπέροχο από πολύ μικρά τα παιδιά, κάποια ζωάκια που βλέπουν στα παιδικά βιβλία και αποτελούν αφηρημένη έννοια, να μπορούν να τα δουν ή και να τα αγγίξουν από κοντά.
Με τον Κωνσταντίνο σε λιμνούλα του Πάρκου
Με τον Κωνσταντίνο σε λιμνούλα του Πάρκου | Wildpark Aurach

Το Πάρκο

Το πάρκο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1972 με 6 ελάφια ενώ τώρα φιλοξενούνται 600 περίπου ζώα, μεταξύ αυτών κοπάδια από ελάφια και κοντόσωμες κατσίκες (που κυκλοφορούν όλα ελεύθερα), αλπάκα, λάμα, γιακ, πτηνά και διάφορα άλλα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ αλλά για την περιήγηση σας θα πρέπει επιπλέον να περπατήσετε αρκετές ανηφορικές διαδρομές. Η θέα ειδικά από κάποια σημεία θα σας αποζημιώσει.


Είσοδος: €8,00 (Ισχύουν εκπτώσεις για παιδιά, γκρουπ, τα βρέφη δωρεάν)


Κατσικάκια Wildpark Aurach
Κατσικάκια | Wildpark Aurach

Κατσικάκια | Wildpark Aurach
Κατσικάκια | Wildpark Aurach

Ελεύθερο κοπάδι από ελάφια
Ελεύθερο κοπάδι από ελάφια


172 views
bottom of page