top of page
  • Writer's pictureGeorgios Polychronidis

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Σάλτσμπουργκ

Updated: Nov 12, 2021

Κάθε πόλη ή προορισμός έχει κάποιες ιστορίες, έθιμα ή πράγματα που δεν είναι γνωστά και δεν θα βρείτε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Μία από αυτές τις πόλεις είναι και το Σάλτσμπουργκ. Παρακάτω σας έχω 5 πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζατε για την πόλη.


5. Το Σάλτσμπουργκ είναι η πόλη με τα περισσότερα ζυθοποιεία ανά κάτοικο (10 στο σύνολο)


beer
beer

4. Tο παγκοσμίως πιο γνωστό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Αγια Νύχτα"τραγουδήθηκε για πρώτη φορά στο Σάλτσμπουργκ το 1818.

Info:'Εχει μεταφραστεί και τραγουδηθεί σε παραπάνω από 300 γλώσσες και διαλέκτους




3. Η πόλη κατέχει ένα επάγγελμα μοναδικό στον κόσμο. Για περισσότερα από 350 χρόνια, οι ορειβάτες/καθαριστές εξασφαλίζουν την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.Το 1669 μετά από πτώση πετρωμάτων, 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα, δώδεκα ορειβάτες/καθαριστές επιθεωρούν πάνω από 300.000 τ.μ. στους λόφους Mönchsberg, Kapuzinerberg, Nonnberg, Festungsberg, Rainberg και Hellbrunnerberg.



2. Στο Σάλτσμπουργκ κυκλοφορούν 13 είδη από σοκολατένιες μπάλες Mozart και τα αυθεντικά θα τα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία "confiserie Fürst". Ο λόγος που υπάρχουν 13 είναι ότι το"confiserie Fürst" πήρε το χρυσό μετάλιο το 1905 στην έκθεση του Παρισιού για τα σοκολατάκια, εκείνη την εποχή δεν ήταν διαδεδομένη ή καταχώρηση της πατέντας. Οπότε λόγω της μεγάλης ζήτησης υπήρξαν και οι αντιγραφές.


1. Ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης της πόλης οφείλεται στην χολυγουντιανή ταινία του 1965 "Η μελωδία της ευτυχίας", που γυρίστηκε στο Σάλτσμπουργκ και βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ. Στην Αυστρία βέβαια η ταινία δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και παίχτηκε ελάχιστες φορές. Για τα δεδομένα των Αυστριακών η ταινία ήταν πολύ "kitschy", πολύ αμερικάνικη και είχε πολλές ιστορικές ανακρίβειες.


music
music

Επιπλέον Πηγές: chronic-wanderlust.com, amadeohotel.at


454 views
bottom of page