Search
  • Georgios Polychronidis

Τα καλύτερα αξιοθέατα του Γκρατς (Graz)

Updated: Jan 31, 2020


Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστρία με 900 χρόνια ιστορίας είναι τόσο ξεχωριστή που προστέθηκε στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ διετέλεσε και την θητεία της ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2003.


Ιστορικό κέντρο του Γκρατς

Το Graz βρίσκεται σε ένα προ-αλπικό τμήμα της Στυρίας με χαμηλό υψόμετρο, όμως σε ελάχιστα χιλιόμετρα απόσταση μπορείτε να κάνετε πεζοπορίες στα βουνά των Νοτιοανατολικών Άλπεων.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι εύκολο να περπατηθεί και μπορείτε να εξερευνήσετε τα δρομάκια με τις τοιχογραφημένες αρχοντικές κατοικίες, με αναγεννησιακές, γοτθικές και μπαρόκ αρχιτεκτονικές.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε, αν σκοπεύετε όμως να περάσετε μόνο μια μέρα στην πόλη, μπορώ να σας προτείνω τα 4 σημαντικότερα.

Grazer Dom, ο καθεδρικός του Γκρατς


Μην ξεγελαστείτε από την λιτή εξωτερική του εμφάνιση, καθώς το εσωτερικό του θα σας αφήσει άφωνους. Θεμελιώθηκε το 1438 σε παλαιογοτθικό στυλ αλλά από τον 17ο αιώνα ανακαινίστηκε σε Μπαρόκ στυλ.


Murinsel, το νησί του Μουρ


Πρόκειται για νησί ή βάρκα πάνω στον ποταμό Μουρ; Δύσκολο να πεις κανείς, σίγουρα είναι όμως μια εξαιρετική αρχιτεκτονική κατασκευή που συνδέει την πόλη με το ποτάμι και που μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το κοκταίηλ σας.


Το Παλάτι Eggenberg


Ένα ακόμα ξεχωριστό κτίριο του Γκρατς που η κατασκευή του ανατέθηκε από τον πρίγκιπα Hans Ulrich von Eggenberg το έτος 1625, Σκοπός ήταν να εκφράσει την επιθυμία του για μια αρμονική δομή (ομοίωμα του κόσμου μας), αντιδρώντας στο χάος του 16ου αιώνα. Πως το κατάφερε αυτό; Το κτίριο διαθέτει 365 παράθυρα, 31 δωμάτια σε κάθε όροφο, 24 δωμάτια με 52 πόρτες και συνολικά 60 παράθυρα και 4 γωνιακούς πύργους. Βρίσκεται κάποια ομοιότητα με το έτος, τις εποχές, τις εβδομάδες, τις ημέρες, ώρες και τα λεπτά;


Schlossberg, το κάστρο του Γκρατς


Πάρτε το εσωτερικό λιφτ, το τελεφερίκ ή ανεβείτε τα 260 σκαλοπάτια του Kriegssteig για να φτάσετε στα 473 μέτρα στο Schlossberg. Εκεί θα απολαύσετε την καλύτερη θέα σε ολόκληρη την πόλη ενώ σίγουρα θα επισκεφτείτε και τον πύργο του ρολογιού. Αυτή ήταν κάποτε η τοποθεσία ενός μικρού κάστρου, δίνοντας έτσι το όνομα του Γκρατς στην πόλη (από τη σλοβένικη λέξη Gradec), που σημαίνει "μικρό κάστρο".Ο πύργος του Ρολογιού έχει 3 καμπάνες. Η μία κατασκευασμένη το 1645 είναι για να προειδοποιήσει για φωτιά, ενώ η παλιότερη του 1385 χτυπάει ανά ώρα. Η τελευταία, κατασκευής 1450, χτυπούσε μόνο κατα την διάρκεια εκτελέσεων.Γενικά στοιχεία και πληροφορίες:


Πληθυσμός: 434.000

Ομόσπονδο Κρατίδιο: Στυρία

Υψόμετρο: 353μ

Πανεπιστήμια: 6 (60.000 φοιτητές)

Έτος που συγκαταλέχθηκε ως Μνημείο UNESCO: 1999

Διαμονή: Για την διαμονή μας έχετε πάρα πολλές επιλογές και προσφορές, τις οποίες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά παρακάτω.


Πηγές:

Austria.info, Grazertourismous

Φωτογραφικό υλικό:

Όλες οι φωτογραφίες είναι από τον τουριστικό οργανισμό του Γρατς. ©Graz Tourismus - Harry Schiffer

#Αξιοθέατα #Στυρία #Graz #Προτάσεις #Citybreak

589 views0 comments

ABOUT

TOPICS

FOLLOW ME ON WEB

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

PARTNER DESTINATIONS

© Copyrighted Content – Κατοχυρωμένα Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ - AUSTRIAN ALPS | Georgios Polychronidis,MA | Westendorf | info@austriakes-alpeis.com